UkrainianPolish

МИСТЕЦЬКА ЗУСТРІЧ У МУЗЕЇ СЛОВАЦЬКОГО

Друк PDF

18.05.2023

МИСТЕЦЬКА ЗУСТРІЧ, присвячена ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ Збройних Сил України,

– Дню скорботи й пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу (1944, 2014-2023),

– Всесвітньому Дню вишиванки, Міжнародному Дню музеїв

Гості заходу:

Лешек БУЛЕР – директор Центру Європейських проєктів

Василь ХІМ’ЯК – представник Секретаріату міжнародного транскордонного співробітництва у Львові

Алла ЗЛОЧЕВСЬКА – заступник начальника Кременецької військової адміністрації

Микола МАТВІЮК – заступник Кременецької міської ради

Денис МИЛИЙ – депутат і начальник відділу Тернопільської обласної ради; студентська молодь, кременчани.

Присутні вшанували пам’ять загиблих Захисників України хвилиною мовчання. На екрані – 117 ГЕРОЇВ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ ВІД ПОЧАТКУ ВІЙНИ.

ПРОГРАМА ЗУСТРІЧІ:

1. Марія АНІПКО – учениця Почаївської загальноосвітньої школи та Почаївської дитячої музичної школи – лауреат Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів з вокалу та гри на скрипці серед учнів мистецьких шкіл у Тернополі, у Києві, в Одесі, Черкасах, в Проскурові, Хмельницькому, в Хельсінкі – виконує на скрипці мелодію Дремлюги «Лірична пісня». Акомпанує Олена Аніпко.

2. Ярослав НАМЧУК – магістр Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка, лауреат Міжнародних конкурсів у Києві, Болгарії – виконує:пісню : «Повернись живим».

3. Олена АНІПКО – викладач вокалу Почаївської дитячої музичної школи. Пише музику та аранжування. В її обробці звучить:

старовинна пісня «Голуби» яку часто співав їй її дід.

4. ВОКАЛЬНО-ІНСТРУМЕНТАЛЬНИЙ АНСАМБЛЬ парафії святого Станіслава – керівник ксьондз Лукаш Грохля – «Хритос воскрес – він живе», «Європо, не можеш жити без Бога».

5. Ігор РЯБОВ – український піаніст і педагог, лауреат міжнародних конкурсів, кандидат мистецтвознавства, доцент Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського,, лауреат міжнародних конкурсів у Португалії, Росії, Білорусі, лауреат та володар спеціального призу за краще виконання творів С. Рахманінова на Другому міжнародному фортепіанному конкурсі у Болгарії;отримав вищу нагороду ВГО «Країна» — медаль «За служіння мистецтву», диплом кращого концертмейстера на ІІ Міжнародномуфестивалі-конкурсі «Перлини Мистецтва», Україна, виступав у США, Франції, Німеччині, Польщі, Італії, Болгарії, на Мальті та інших; Виконує твори українського композитора Василя БАРВІНСЬКОГО - одного з провідних українських композиторів. У 2023 р - 135 років від дня народження. 60 – з дня смерті.

6. Олександр МАРЧЕНКО – поет, музикант, бард, письменник, педагог, автор поетичної збірки «Чудеса начинаються застветло» та повісті у білому вірші «Рефи», програми «Повій вітре», випускник Львівської консерваторії, працював у Київській консерваторії. Очолював студію авторської пісні при Київському державному університеті, працював викладачем в Тернопільському комерційному інституті. З 1999 року – на заробітках в Італії. Виконавець неаполітанських пісень. Знімався у фільмі «Неаполітанське серце». Зйомки на телебаченні, на центральних італійських каналах. Виступав у 30 країнах світу. Їздив з концертами на елітних кораблях.Виконує романси:«Коли поїзд у даль загуркоче» – музика народна, слова Володимира Сосюри, «Прощання з Батьківщиною»(«Полонез Огінського»)

7. Ігор РЯБОВ – виконує твори польського композитора періоду романтизму Фридерика ШОПЕНА.

8. Ілона ЯЛОВСЬКА та Іван ПЕТРУЧОК – студенти Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка, учні по класу вокалу лауреата міжнародних премій Миколи Швидкова. Дует Церліни і Дон Жуана з опери австрійського композитора Вольфганга Амадея А. Моцарта «Дон Жуан».

9. Світлана ГУРАЛЬНА – викладач Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка, кандидат мистецтвознавства, доцент, доцент кафедри мистецьких дисциплін та методик їх навчання, стипендіатка музичного університету ім. Фридерика Шопена у Варшаві, переможець конкурсу наукових робіт молодих вчених від НАН України – виконує твори: Йоган Себастян БАХ – «Прелюдія» і «Фуга». До дієз мажор з першого тому «Добре темперованого клавіру».

10. Ірина МАТВІЙЧУК – студентка кафедри мистецьких дисциплін та методик їх навчання КГПА ім. Тараса Шевченка. У 2023 році стала лауреатом 1 премії міжнародного конкурсу піаністів у Кропивницькому, та всеукраїнського конкурсу в Рівному. Виконує твір Мирослава Скорика: «Арія з партітї №5»

11. Марія АНІПКО – учениця Почаївської загальноосвітньої школи та Почаївської дитячої музичної школи – лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів з вокалу та гри на скрипці серед учнів мистецьких шкіл у Тернополі, у Києві, в Одесі, Черкасах, в Проскурові, Хмельницькому, в Хельсінкі.

Пісня: «Молитва за Україну». Акомпанімент: Олена Аніпко.