UkrainianPolish

До Всесвітнього дня поезії «ПОЕТИЧНА ПОВІНЬ» У МУЗЕЇ СЛОВАЦЬКОГО

Друк PDF

Олена Гаськевич

Поезія – це завжди неповторність,

якийсь безсмертний дотик до душі

(Ліна Костенко)

420172978 886655133257442_6417732688203184543_n

У Всесвітній День поезії, у музеї Юліуша Словацького зібралися представники творчих кіл Кременця, аби обмінятися досягненнями, послухати поетичне слово, презентувати свою творчість присутнім тут кременчанам, студентам фахового коледжу КОГПА,

студентам медичного коледжу ім. Арсена Річинського та учням академічного ліцею ім. Уласа Самчука. На правах почесної гості, дійство вела поетеса Наталя ЮР’ЄВА, у минулому – наукова працівниця музею. Свої поезії читали як відомі вже поети, так і аматори, представники різних професій та вікових груп. Директор музею, Тамара СЕНІНА, відмітила понадчасову силу поетичного слова, закликала усіх, а передусім молодь, не боятися реалізувати себе на ниві поезії, рекомендуючи музей поета-романтика Юліуша Словацького як платформу для усіх поціновувачів поетичного слова. Приємно, що працівниця Кременецького ботанічного сад,у Юля БОНДЮЧНА, присвятила один із своїх віршів Юліушеві Словацькому, який є зв’язуючою ланкою поміж цими двома інституціями. Адже музей міститься у родинній садибі Словацьких, а ботанічний сад був, певний час, своєрідною «творчою майстернею» юного поета. Не залишили байдужими слухачів зрілі, філософські рядки молодого, але вже знаного поета Павла СТАРУХА, вразили довершеністю та багатством українського слова вірші філологині Анастасії Михальчук, зворушливо звучали, сповнені любов’ю до рідного краю, вірші поетеси-аматорки Ольги ПОТІЙ, що знайома багатьом кременчанкам як прекрасний косметолог.

Віримо, що почуті рядки залишать світлий слід у душах слухачів, змусять задуматися, поглянути на світ свіжим поглядом, допоможуть розібратися у власних.