UkrainianPolish

МІЖНАРОДНИЙ ПРОБІГ АНТИКВАРНИХ АВТОМОБІЛІВ У КРЕМЕНЦІ

Друк PDF

23 липня через Кременець пройшов міжнародний пробіг антикварних автомобілів в Україні «Слідами трилогії Г. Сенкевича», організований спільно з СAAR міжнародним клубом античних автомобілів та райдів – (польський підрозділ, м. Варшава) та АФК ЗАЗ Козак (м.Львів).

Маршрут пробігу – Варшава-Львів-Кременець-Збараж-Тернопіль-Теребовля-Кам’янець-Подільський-Сатанів-Тернопіль-Золочів-Жовква-Варшава.

В пробігу брали участь представники Польщі, Німеччини, Данії та України. Стараннями директора музею Ю. Словацького Тамари Сеніної, для учасників райду було організовано коротку екскурсію центром міста з оглядом будівель Кременецького Ліцею, яку провели гостям міста колишній директор краєзнавчого музею Григорій Грохольський та старший науковий співробітник музею Словацького – Олена Гаськевич. Вона ж ознайомила учасників із експозицією музею Юліуша Словацького. В музеї для гостей організовано брейк-каву. Під час пішої екскурсії автомобілі учасників пробігу були виставлені біля приміщення Адміністрації для огляду кременчан.