UkrainianPolish

«ВИШИВКА – МИСТЕЦТВО ДУШІ МОЄЇ»

Друк PDF

  У літературно-меморіальному музеї Юліуша Словацького відбулася виставка творчих робіт  під назвою «Вишивка – мистецтво душі моєї» керівника гуртка Кременецького РЦДТ Легін Ніни Іванівни та вихованців гуртка «Художня вишивка».

 Виставка, це те місце, де можна побачити, як танцює, та почути, як співає вишивка! Всі роботи чудової, талановитої майстрині та її учнів промовляли до нас мовою без слів. Автори придали динаміки цьому українському мистецтву. Ніна Іванівна – корінна кременчанка, людини позитивна, приємна, легка у спілкуванні. Може й тому стільки років передає свій талант, жіночу мудрість та любов до мистецтва  вишивки.

   В ці  передпасхальні дні, дні скорботи і чекання радості Воскресіння Сина Божого ми мали змогу споглядати чудові творіння вишивки, зокрема картина «Ісус Христос». Відчути настрій автора, вдихнути благодать яку випромінювала ця робота. Багато інших робіт радували око відвідувачів, а зокрема роботи найменших учасників гуртка.  Присутні гості висловлювали щирі слова подяки, та шану таланту Ніни Іванівни.
   На виставку завітали перший заступник міського голови М. М. Матвіюк, начальник відділу культури і туризму Г. В. Бобровська, а також приємною несподіванкою з словом виступив гість з Німеччини координатор проекту « Шлях пам’яті» з міста Дюссельдорф пан Матіас Ріхтер. А також до вітань долучились директор Кременецького РЦДТ Т. Д. Шевчук, керівник драматичного гуртка Р, В. Нікіфорчук та багато інших запрошених.
   Ніна Іванівна подарувала пану Матіасу вишиту писанку та серветку на згадку про  перебування у місті Кременець.
Море вражень, позитивних емоцій, духовного піднесення подарувала нам ця виставка.
Відділ культури і туризму  Кременецької міської ради

.